Η εκπαιδευτική ομάδα της Drasis Camp, σε συνεργασία με τον ΟΠΚΑΠ Αγίου Δημητρίου, διοργάνωσε την Παρασκευή και το Σάββατο 21-22 Απριλίου 2017 για 5η συνεχή χρονιά το Εκπαιδευτικό Κατασκηνωτικό Σεμινάριο, το οποίο και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες πήραν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες βιωματικές δράσεις, εισηγήσεις και εργαστήρια τα οποία φιλοξενήθηκαν στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου.

Από το πρωί της Παρασκευής εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων έφτασαν για τη διαδικασία των εγγραφών και την έναρξη του σεμιναρίου. Παρουσία και της Δημάρχου του Αγίου Δημητρίου κ. Μαρίας Ανδρούτσου, ο χώρος γέμισε όχι μόνο από συμμετέχοντες αλλά και από όρεξη και ζωντάνια!

Ιδιαίτερο χρώμα μάλιστα έδωσε η παρουσία παλιών κατασκηνωτών οι οποίοι έδειξαν πως η ομάδα της Drasis Camp έχει όχι μόνο ξεχωριστό παρόν αλλά και πολύ ζωντανό μέλλον!

Η έναρξη λοιπόν οδήγησε τους συμμετέχοντες σε 8 διαφορετικούς διαμορφωμένους χώρους που χρησιμοποιήθηκαν καθόλη τη διάρκεια του διημέρου.

Από εκείνο το σημείο και μετά 15 εξαιρετικοί εξειδικευμένοι εκπαιδευτές – συνεργάτες ανέλαβαν να κάνουν αυτό που η ομάδα μας ξέρει να κάνει καλύτερα: Να διδάξουν παίζοντας!

Ένα σύνολο βιωματικών δραστηριοτήτων υλοποιήθηκε, το οποίο περιείχε θεματικές όπως:

  • Δυναμική Ομάδας
  • Κατασκηνωτικό Παιχνίδι
  • Γίνε Παιδί Παίζοντας
  • Ο ρόλος του Στελέχους
  • Η Γλώσσα του Σώματος ως μέσον επικοινωνίας
  • Διαχείριση Συναισθημάτων – Συγκρούσεων

Να ευχαριστήσουμε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά όσους συμμετείχαν σε αυτό το καταπληκτικό διήμερο και ως εκπαιδευτές και ως εκπαιδευόμενοι καθώς ο παλμός και η διάθεση που υπήρχε μας έκαναν όλους να ανυπομονούμε για το ερχόμενο καλοκαίρι (και μας χάρισαν και μερικές πολύ ωραίες φωτογραφίες) !