ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Η Ομάδα της DRASIS CAMP δημιουργήθηκε το 2003 με σκοπό την κάλυψη πολύ ουσιαστικών αναγκών που εμφανίζονται στο χώρο της Άτυπης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Η ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα που διέκρινε και διακρίνει την ομάδα μας σε όλα τα έργα που αναλαμβάνει την έκανε εξαρχής να ξεχωρίσει και να καθιερωθεί, αναλαμβάνοντας μία σειρά μεγάλων έργων σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους και άλλους Δημόσιους Φορείς.
Αναλυτικά οι Συνεργασίες που έχει υλοποιήσει η ομάδα μας εδώ.
Από το 2015 και μετά η εκπαιδευτική ομάδα της DRASIS CAMP άρχισε να δραστηριοποιείται και στους τομείς των εκδηλώσεων φτάνοντας στο 2017 όπου με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάσαμε τα πρότυπα Εκπαιδευτικά Κέντρα STEAMCenter, βασισμένα πάνω στην πολύχρονη εμπειρία μας και στο εκπαιδευτικό προσωπικό που τόσα χρόνια ήταν δίπλα στα παιδιά που μας εμπιστεύθηκαν!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
H φιλοσοφία της ομάδας μας είναι η συμβολή στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μέσα από την υλοποίηση δραστηριοτήτων με συγκεκριμένη μεθοδολογία, βασισμένη στη δυναμική της ομάδας. Ο σχεδιασμός των βιωματικών προγραμμάτων και του αναλυτικού προγράμματος βασίζεται στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της αισθητικής αγωγής, την βελτίωση της κοινωνικοσυναισθηματικής κατάστασης των παιδιών και στη μετάδοση -μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες- των αξιών του αλληλοσεβασμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης για τη ζωή και της αυτοεκτίμησης, με βασικό στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών τους δυνάμεων.
Συμμετέχοντας στις δραστηριότητες που έχει ειδικά σχεδιάσει για κάθε ηλικία η ομάδα μας, τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους, αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, καλλιεργούν ισχυρούς δεσμούς φιλίας, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να εκφράζονται δημιουργικά.
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ
Η Μεθοδολογία της DRASIS CAMP περιλαμβάνει: Στοχοθεσία, Γενικό Προγραμματισμό, Αναλυτικό Προγραμματισμό της κάθε μέρας, συγκεκριμμένη μεθοδολογία, εξειδικευμένο προσωπικό, προσαρμογή στα χωρικά-χρονικά και άλλα δεδομένα κάθε προγράμματος και συνεχή υποστήριξη των εκπαιδευτών.Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις βασικούς τομείς:
- Βιωματική Εκπαίδευση – Δυναμική Ομάδας
- Ειδικές αθλητικές δραστηριότητες σε φυσικό περιβάλλον
- Δημιουργία – Έκφραση – Ψυχαγωγία
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η εκπαίδευση στηρίζεται στη βιωματική προσέγγιση ανά ομάδες και περιλαμβάνει στοιχεία εκμάθησης μέσα από την πράξη και την παρατήρηση. Η βιωματική μέθοδος επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στη μάθηση θεωρώντας σημαντικές τις συναισθηματικές αντιδράσεις, τις ερωτήσεις και απορίες των παιδιών που συζητιούνται ελεύθερα στην ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά γνωρίζουν τον εαυτό τους, αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να εκφράζονται δημιουργικά.
Η βιωματική εκπαίδευση περιλαμβάνει και την περιβαλλοντική εκπαίδευση, η οποία διαμορφώνει μία κουλτούρα και ένα ήθος προσανατολισμένο προς το περιβάλλον και την προστασία του, προς τη συνειδητοποίηση πως πρόκειται για ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη. Με εκδρομές και περιπάτους τα παιδιά θα προσεγγίσουν το φυσικό περιβάλλον, θα νιώσουν την ευεξία και αρμονία που αυτό προσφέρει και συγχρόνως θα λάβουν ερεθίσματα, θα μάθουν καινούρια πράγματα και θα αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες.
Οι εκπαιδευτές βοηθούν τα παιδιά να διερευνήσουν τις δυνατότητές τους, να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και να λειτουργήσουν μέσα σε ομαδικό πνεύμα. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση έτσι ώστε τα παιδιά να αποφορτίζονται από τις σχολικές δραστηριότητες. Παράλληλα θα εκπαιδευτούν σε πρακτικά θέματα που θα τους είναι ωφέλιμα σ’ όλη τους τη ζωή όπως:
- Α΄ βοήθειες
- Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής
- Μαθήματα διατροφής
- Βασικά στοιχεία διαβίωσης και προσανατολισμού στην ύπαιθρο
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙKOTHTA-ΕΚΦΡΑΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Στον τομέα αυτόν περιλαμβάνονται μαθήματα χειροτεχνίας, καλλιτεχνικών, μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού, χορού, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν δημιουργικά τη φαντασία τους και να εκφράσουν το συναισθηματικό τους κόσμο. Ακόμη μέσα από τη βραδινή ψυχαγωγία με τη κατάλληλη καθοδήγηση θα χαρούν και θα γελάσουν πότε αυτοσχεδιάζοντας και πότε συμμετέχοντας σε οργανωμένες δραστηριότητες.